Sider

fredag den 25. maj 2012

Sommerpizza med ricotta, rucola og kalkunbacon


Den her pizza er endnu en udgave af min Nigella Lawson pizzabund, den har et lav kalorieindhold fordi der ikke er ret meget mel i, så derfor er man også nødt til først at lave pizzabunden i en form. Det er en rigtig tøsepizza og jeg syntes den passer perfekt til en god sommerdag som i dag, helst med et glas hvidvin til :-)

Ingredienser:

Bund:
100 gram mel
250 gram mælk
1 æg
salt

Fyld:
200 gram ricotta
100 gram tomat
100 gram kalkunbacon
20 gram ristede pinjekerner
200 gram artiskokhjerter (i vandlage)
100 rucola
Frisk basilikum
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Rør ingredienserne til bunden sammen og hæld dem i en form (den jeg brugte var længde 28 cm. bredde 22 cm.) bag den i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader.

Imens rører du ricotta med lidt hakket basilikum, salt og peber.

Pinjekerner ristes på en pande og det samme gør du med kalkunbacon.

Når pizzabunden er færdig, smører du ricotta i bunden, derefter ligger du tomater, artiskokker og bacon oven på pizzaen og bager den 10 minutter i ovnen.


Når pizzaen kommer ud af ovnen putter du rucola og pinjekerner oven på.

Den her pizza indeholder ca. 130 kalorier pr. 100 gram med 6,5 gram protein, 11 gram kulhydrat og 4,2 gram fedt.

Sammenlagt tager pizzaen ikke mere end 35 minutter og lave og så er den så meget sundere end en købepizza. Et stort og mættende stykke pizza på 275 gram giver 358 kalorier.


Kan du lide mine opskrifter og vil du gerne vide hvornår der kommer nye, så følg bloggen på Facebook eller Bloglovin'

Hvis du mener dine venner ville blive glade for lidt low calorie inspiration, så tryk på 'syntes godt om' knappen oppe i hjørnet :-)

11 kommentarer:

  1. Hvor er den lækker! Det ku være vi sku se om den kan smides i en form og på grillen! Ha en dejlig Pinse

    SvarSlet
  2. Hvor ser den lækker ud! Jeg tænker på hvor mange personer den er til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er også bare rigtig lækker, jeg vil nok ikke mene der er til mere end to personer, det kommer jo an på om man følger en kur og ikke spiser så meget, men når min kæreste og jeg spiser den og jeg har taget min portion, napper han resten ;-)

      Slet
  3. Hejsa
    Den ser simpelthen bare alt for indbydende ud, den bliver jeg nødt til at prøve;-)
    Men har måske lige et lidt dumt spørgsmål ang. pizzabunden. Er det meningen at bunden skal tages ud af formen inden der kommes fyld på? Altså så den bager det sidste tid uden formen.....

    SvarSlet
  4. Hej

    Den er altså også bare helt fantastisk.

    Jeg plejer at putte fyldet på mens den stadig er i formen, men jeg tror egentlig ikke det er så vigtigt :-)

    Vh. Line

    SvarSlet
  5. Nmajbritt@hotmail.com30. juni 2012 kl. 13.20

    Smagte fantastisk :0)

    SvarSlet
  6. Hold da op en masse lækre opskrifter der er her :) Jeg fandt tilfældigvis din side fordi jeg googlede efter en opskrift på gnocchi med tomat og mozzarella, men nu har jeg allerede bookmarked de første ti opskrifter, som jeg vil prøve at lave. Er især vild med dine madpakkeopskrifter - det er oftest her, jeg mangler inspiration. Nåmen, ville egentlig bare lægge en hilsen og sige, at jeg fra nu af bestemt læser med fast :)
    Venlig hilsen Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nina
      1000 tak for ros, jeg glad for du kan lide bloggen :)

      Slet