Jeg er en erklæret foodie - jeg lever for at spise og ikke omvendt. Jeg tænker på mad hele tiden og jeg værdsætter altid et godt veltilberedt måltid. Når man nu er så glad for mad som jeg er, sætter det sig til sidst lidt på maven og lidt på lårene. Så jeg forsøger at lave retter med et lavt kalorieindhold, der stadig smager fantastisk og mætter.
Sider
▼
onsdag den 8. august 2012
Små kylling og broccolitærter til madpakken
Her er en endnu en fantastisk madpakkeide, de små tærter er fyldt med mættende kylling og sund broccoli, og så har de et højt indhold af protein og med et kalorieindhold på ca. 100 kalorier pr. 100 gram kan man godt spise et par stykker.
Ingredienser:
110 gram kyllingbryst
5 æggehvider
1 æg
25 gram hvedemel
100 gram broccoli
20 gram mælk
30 gram levevis revet ost til at drysse på toppen
Salt & Peber
Krydderurter efter eget valg
Kog kyllingen i 15-18 minutter og pil den derefter i mindre stykker og, bland alle ingredienser i en skål og tilsæt til sidst kylling og broccoli.
Bag de små tærter i ovnen ved 180 grader i ca. 20-22 minutter.
Næringsindholdet er: protein 13 g, kulhydrat 5,8 g, fedt 2,8 g.
Hvis du bruger muffinformene fra Imerco, kommer hver lille tærte til at veje ca. 70 gram og have 70 kalorier pr. 100 gram.
Følg med på Facebook og Bloglovin' når der kommer nye kalorielette opskrifter :-)
Hej Line :)
SvarSletDet er virkelig en god blog du har dig her, og nogle vildt lækre opskrifter du ligger ud :)
Jeg udskiftede broccoli med porre og kylling med skinke, og pyntede de små tærter med tomat, meen hold da op hvor de smager godt, det er virkelig et godt alternativ til "rigtig" tærte som ofte kan virke meget fed i smagen ..
Tak for super lækre opskrifter, skal helt sikkert følge med på din blog fremover :)
Hilsen Malene.
Hej Malene
SletMange tak
Ja de er super gode, og så er de så nemme og have med i madpakkend fordi de er i små portioner :)
Vh. Line
Skal æggene/hviderne piskes? De ser gode ud :)
SvarSletPiskes?
SletAltså det hele skal bare røres sammen :)
Vh. Line
Kan de fryses og så bare tages op om morgen, eller er det bedst at spise dem med det samme?
SvarSletHej Charlotte
SletJeg har ikke prøvet at fryse dem, så du må meget gerne skrive og fortælle om det hvis du gør det.
Vh. Line
Jeg har haft en portion i fryseren, hvor jeg har taget et par stykker op af gangen og medbragt på madpakke og det fungerer super fint. Ingen problemer i det, og lækker afveksling i madpakken! - Line
SletHej Line,
SvarSletElsker din blog og dine opskrifter og kan ikke vente med at få prøvet det hele :) Disse tærter ser fantastiske ud, men jeg står desværre i den situation at jeg ikke kan tåle æg! Har du lavet tærter uden æg? Har hørt det er muligt, men har ikke turde kaste mig ud i det endnu og stod du med en opskrift ville jeg klar prøve den :)
Med venlig hilsen
Rikke
Hej Rikke
SvarSletJeg har ikke prøvet det, men jeg har fundet en opskrift på det fra en af mine yndlingsblogs og den ser vildt lækker ud her er linket: http://www.101cookbooks.com/archives/000148.html
Vh. Line
Hej Line, kan man bruge almindelig "papirs" muffinforme fra supermarkedet, eller skal det være fra Imerco? Ligner at de er lidt kraftigere :-)
SvarSletJeg bruger kun siliconeforme, ALDRIG papirsforme. Dem jeg har købt i Imerco kostede 49 kr. og så kan de holde i flere år, det er da meget bedre end at købe dem af papir der alligevel hænger fast i maden :)
SletVh. Line :-)
Skal broccolien koges først?
SvarSletDet plejer jeg ikke at gøre :-)
Slet