Så blev det min tur til at lave en slags blomkålspizza, de her er bare i minformat men de smager rigtig godt og er en sundt alternativ til en pizza med mel.
400 gram blomkål
160 gram æggehvide
150 gram pizzasauce
150 gram skinke (jeg bruger det i skiver og skærer det i helt små tern)
200 gram levevis revet mozzarella
50 gram revet cheddar
Masser af salt, peber og oregano.
Hak blomkål meget fint og sauter det på en pande i ca. 10 minutter.
Rør alle de andre ingredienser sammen og hæld fyldet på muffinsforme, husk at presse fyldet lidt sammen i formene.
97 kalorier pr. 100 gram, 11 g protein, 3,2 kulhydrat, 4,5 gram fedt.
En muffin med 60 gram indeholder 58 kalorier, portionen her blev ret stor og man kan nøjes med at lave halvdelen, ellers kan de sagtens fryses ned og varmes op igen :-)
Jeg har også haft dem med på madpakken og varmet dem i microovnen, de er dog lidt løse i det så det er bedst lige og tage en gaffel med til at spise dem med. I madpakken var det også et pitabrød med kikærtebøffer og til dessert hvid chokolade brownies.
Vil du gerne have mere inspiration til low calorie opskrifter, så følg bloggen på Facebook og Bloglovin'.
hvor længe skal du bages?
SvarSletDe fik ca. 20-25 minutter i ovnen på omkring 180 grader, til osten var sprød og gylden :-)
SletHej Line. Jeg er helt pjattet med dine opskrifter. Jeg er ikke selv nogen stor kok, men jeg synes de er nemme at gå til, især med alle de fine billeder :)
SvarSletI denne opskrift ville jeg bare lige sikre mig at det er rå blomkål man skal sautere?
Hej Pernille
SvarSletJa det er rå blomkål :-)
Hvad er det du har brugt i pitabrøddene? Er det en opskrift du har et link til for det ser sørme lækkert ud :)
SvarSletE.
Det er kikærtebøffer, du kan søge efter opskriften øverst i højre hjørne :)
SletSå fik jeg også afprøvet hapserne - dog i en udgave med lidt mere skinke og med champignon, da de lige var på tilbud.
SvarSletJeg tænkte på, om du eventuelt har fundet en fedtfattig cheddar i Danmark? I USA og England kan man få en helt fantastisk cheddar med 4% fedt, hvilket jo er noget andetledes end de 31-36% som er de i danske jeg kan finde :(
Hej Katrine
SletNej desværre ikke, vi er jo meget begrænsede her i danmark når det gælder fedtfattige produkter hvilket jo er ret ærgerligt :(
Vh. Line
Skal blomkålen nederst i formene og det andet fyld ovenpå, eller skal det hele bare blandes sammen?
SvarSletDu kan sagten bare blande det hele sammen :)
SletVh. Line
Hejsa!
SvarSletTror du, at denne opskrift kan benyttes i et stort tærte fad. fx., eller hvordan vil du forslå at lave en stor potion til fx. aftensmad?:-)
Hej, jeg har ikke erfaring med at lave dem i stor størrelse, men du må meget gerne skrive en kommentar hvis du prøver det af :-)
SletVh. Line
Hej Line
SvarSletHold op hvor de smagte godt. Ungerne var også vilde med dem, og selv om jeg brugte mere blomkål end det står i opskriften, kunne de slet ikke smage der var blomkål i. Jeg skal ha købt nogle flere muffinsforme, så jeg kan lave en STOR portion :O)