Sider

onsdag den 20. juni 2012

Små pizza-happere



Så blev det min tur til at lave en slags blomkålspizza, de her er bare i minformat men de smager rigtig godt og er en sundt alternativ til en pizza med mel.

400 gram blomkål
160 gram æggehvide
150 gram pizzasauce
150 gram skinke (jeg bruger det i skiver og skærer det i helt små tern)
200 gram levevis revet mozzarella
50 gram revet cheddar
Masser af salt, peber og oregano.

Hak blomkål meget fint og sauter det på en pande i ca. 10 minutter.

Rør alle de andre ingredienser sammen og hæld fyldet på muffinsforme, husk at presse fyldet lidt sammen i formene.


97 kalorier pr. 100 gram, 11 g protein, 3,2 kulhydrat, 4,5 gram fedt.

En muffin med 60 gram indeholder 58 kalorier, portionen her blev ret stor og man kan nøjes med at lave halvdelen, ellers kan de sagtens fryses ned og varmes op igen :-)

Jeg har også haft dem med på madpakken og varmet dem i microovnen, de er dog lidt løse i det så det er bedst lige og tage en gaffel med til at spise dem med. I madpakken var det også et pitabrød med kikærtebøffer og til dessert hvid chokolade brownies.

Vil du gerne have mere inspiration til low calorie opskrifter, så følg bloggen på Facebook og Bloglovin'.

13 kommentarer:

  1. hvor længe skal du bages?

    SvarSlet
    Svar
    1. De fik ca. 20-25 minutter i ovnen på omkring 180 grader, til osten var sprød og gylden :-)

      Slet
  2. Hej Line. Jeg er helt pjattet med dine opskrifter. Jeg er ikke selv nogen stor kok, men jeg synes de er nemme at gå til, især med alle de fine billeder :)

    I denne opskrift ville jeg bare lige sikre mig at det er rå blomkål man skal sautere?

    SvarSlet
  3. Hej Pernille

    Ja det er rå blomkål :-)

    SvarSlet
  4. Hvad er det du har brugt i pitabrøddene? Er det en opskrift du har et link til for det ser sørme lækkert ud :)

    E.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er kikærtebøffer, du kan søge efter opskriften øverst i højre hjørne :)

      Slet
  5. Så fik jeg også afprøvet hapserne - dog i en udgave med lidt mere skinke og med champignon, da de lige var på tilbud.

    Jeg tænkte på, om du eventuelt har fundet en fedtfattig cheddar i Danmark? I USA og England kan man få en helt fantastisk cheddar med 4% fedt, hvilket jo er noget andetledes end de 31-36% som er de i danske jeg kan finde :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katrine
      Nej desværre ikke, vi er jo meget begrænsede her i danmark når det gælder fedtfattige produkter hvilket jo er ret ærgerligt :(

      Vh. Line

      Slet
  6. Skal blomkålen nederst i formene og det andet fyld ovenpå, eller skal det hele bare blandes sammen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagten bare blande det hele sammen :)

      Vh. Line

      Slet
  7. Hejsa!
    Tror du, at denne opskrift kan benyttes i et stort tærte fad. fx., eller hvordan vil du forslå at lave en stor potion til fx. aftensmad?:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, jeg har ikke erfaring med at lave dem i stor størrelse, men du må meget gerne skrive en kommentar hvis du prøver det af :-)


      Vh. Line

      Slet
  8. Hej Line
    Hold op hvor de smagte godt. Ungerne var også vilde med dem, og selv om jeg brugte mere blomkål end det står i opskriften, kunne de slet ikke smage der var blomkål i. Jeg skal ha købt nogle flere muffinsforme, så jeg kan lave en STOR portion :O)

    SvarSlet