
Jeg er en erklæret foodie - jeg lever for at spise og ikke omvendt. Jeg tænker på mad hele tiden og jeg værdsætter altid et godt veltilberedt måltid. Når man nu er så glad for mad som jeg er, sætter det sig til sidst lidt på maven og lidt på lårene. Så jeg forsøger at lave retter med et lavt kalorieindhold, der stadig smager fantastisk og mætter.
Sider
▼
tirsdag den 19. juni 2012
Spinat wraps
Meget inspireret af mine spinatpandekager har jeg lavet de her wraps som et sundere alternativ til almindelige tortillas eller pitabrød, jeg bruger dem til at have med på madpakken, de er helt perfekte med lidt kylling/skinke, salat, tomat og en skive cheddar ost fra den leende ko.
2 æg
25 hvedemel
150 g spinat
salt
Blend det hele i en blender og hæld blanding på en pande. Den først jeg lavede mislykkedes fuldstændig, så det kræver lige lidt øvelse men når man har prøvet at lave dem et par gange, kommer der altså ganske fine wraps ud af det. Dem jeg lavde vejede ca 80 gram og havde derfor et kalorieindhold på 80 kalorier, en tortilla fra supermarkedet på 70 gram indeholder 213 kalorier, så der er jo en væsentlig forskel og så smager de her bare meget bedre.
Jeg syntes det er super smart og jeg er allerede i gang med at eksperimentere med andre slags grøntsager man kan bruge :-)
100 kalorier pr. 100 gram, 7,1 g protein, 7,7 g kulhydrat, 4,4 g fedt.
De her wraps er perfekte til madpakken, i den her madpakke er der:
1 wrap med 3 skiver skinke, 1 skive leende ko cheddar (varmet sammen med på panden først, så osten kan trække ned i wrappen), 1 håndfuld salat og 1 tomat i skiver: 165 kalorier.
1 ricottamuffin med brombær: 78 kalorier
60 gram glutenfri brownie: 91 kalorier
100 gram gulerod: 36 kalorier
I alt: 370 kalorier
Tip: Når jeg bager putter jeg som regel det meste i fryseren, så kan man nemt lige få et lille stykke low calorie kage med på arbejde som man kan spise om eftermiddagen.
Hvis du gerne vil vide hvornår der kommer nye opskrifter på bloggen, så følg med på Facebook og Bloglovin'
1 spsk hvedemel og 25 hvedemel ? :O Hjælp :D
SvarSletNej du har da helt ret :-)
SletNøj hvor ser de lækre ud! De skal prøves :) men skal der virkelig 2 gange hvedemel i? Eller er det mon noget andet du mente?
SvarSletDet vil blive rettet med det samme - tak for det :-)
SvarSletSkal der slet ingen væske af nogen art i ??
SvarSletÆggene fungere som væske :-)
SletLyder godt nok lækkert! Og kun 80 kcal. i en pandekage? Skal prøves!:-)
SvarSletDet ser da bare godt ud og jeg elsker både tortillas og spinat :) dog er kæresten ikke så vild med spinat, har du forslag til hvad man kunne erstatte spinaten med?
SvarSletHej Sabina
Sletjeg bruger babyspinat og det smager altså ikke så slemt, og hvis du smider sådan en skive cheddar ost i så kan han helt sikkert godt lide det, for den kombi er helt fantastisk :-)
Jeg har eksperimenteret lidt med broccoli, men har endnu ikke lavet nogen der var gode nok, men prøv med spinat :-)
Hejsa :) Virkeligt godt blog! :)
SvarSletTænkte lige på om du bruger frossen eller frisk spinat? Jeg har nemlig som regel kun frossen liggende, fordi det friske fordærver for hurtigt for mig. Kan man godt bruge det frosne?
Hej Michelle
SletJeg bruger kun frisk babyspinat, der plejer at være omkring 300 gram i sådan en pose, så du kan evt. lave en dobbelt portion eller bruge resten til en god spinatpesto hvis du ikke vil have det bliver for gammelt :-)
Vh. Line :-)
Wauw, de ser gode ud - de skal prøves en dag. Har netop smidt nogle hytteost-muffins i ovnen, efter inspiration af dine. Glæder mig til at smage dem imogen (:
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SletTak skal du have, det er fedt at vide at andre også får glæde af bloggen :-)
Vh. Line
Sikke en skøn blog du har herinde - og hvor ser det bare lækkert ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe
SletTak og i lige måde, jeg læser ofte din blog og den er helt fantastisk :-)
Vh. Line
Hej Line.
SvarSletDu skal have rigtig mange tak for din blog!
Jeg er en pige på 15 som er på vej ud af en spiseforstyrrelse, og opskrifter som denne, er lige det jeg leder efter!
Så 1000 tak! Bliv endelig ved med kalorielette opskrifter med gode beregninger!:-)
Hej
SletHvor gør det mig glad hvis mine opskrifter kan være med til at hjælpe dig i en positiv retning og komme i gang med at spise rigtig igen, for det er altså vigtigt at man får den rette mængde kulhydrater, fedt og protein og at man sørger for at få nok mad. Jeg bliver samtidig også rørt og ked af at en pige i din alder skal gennemleve sådan en frygtelig sygdom og håber du får det bedre :-)
Kærlig hilsen
Line
hvor meget bliver der ud af sådan en potion?
SvarSlet-lækker opskrift?
Hej Henriette
SletDet kommer helt an på hvor stor en pande du bruger og hvor meget "dej" du hælder på, og så skal du nok regne med den første går i stykker, det gør de HVER gang jeg laver dem, måske fordi jeg er utålmodig og ikke lader den blive ordentlig bagt :-) Men held og lykke med dem, de er super gode :-)
hvor har du dog de lækre bøtter til madpakkerne fra?
SvarSletHej Maja
SletDe er købt her http://www.rent-liv.dk/madkasser/189-easylunchboxes-saet-af-4-stk.html
De er nemlig super praktiske og indbyder til at man kan have lidt forskelligt med :)
Vh. Line
Virkelig gode som alternativ til normale wraps man køber, så føler man sig lidt sundere :) Tak for din kreativitet!
SvarSletHej
SvarSletTak skal du have, ja de er jo super sunde og så smage de meget bedre :-)
Hej Line
SvarSletSuper fed blog! Læser den hver dag. :)
Hvor mange wraps bliver der cirka af den portion du har opskrift på?
Kh
Louise
Hej Louise
SletMange tak :-)
Det kommer ofte an på hvor stor en pande jeg bruger, jeg har lavet dem en del gange nu, men alligevel går den første altid i stykker :-)
Mvh. Line :)
De ser super lækre ud, men skal der virkelig kun 25g hvedemel i?
SvarSletJa :)
SletNu har jeg prøvet at lave dem og de var en stor succes! Selv den første blev rigtig fin :) Mange tak for den lækre opskrift.
SvarSletHej Anna
SletDet lyder godt, det kan være du er lidt bedre til den med pandekager end jeg er så, min første går ALTID i stykker :-)
Hej Line
SvarSletJeg elsker din blog! Jeg vil snart prøve at lave nogle af dine kager og så fryse dem ned, så jeg kan have dem med til madpakke. Hvilke af dine kager synes du egner sig bedst til frost? Og hvordan tør du dem op?
Hej Sannie
SletMange tak :-)
Jeg ved ikke om jeg vil anbefale en kage til frokost, jeg bruger dem ikke til at de skal være det mættende element, men som formiddagss/eftermiddagssnack vil jeg anbefale alle de muffins jeg har på bloggen, der er ikke nogen af dem der er specielt usunde :)
Mht. til optøning har jeg kun prøvet at fryse dem med banan og dem med ricotta og dem tager jeg bare op ad fryseren, så tør de op i madpakken i løbet af dagen :)
Vh. Line
Hej Line
SletTak for dit lynhurtige svar.
Jeg ville nu heller ikke kun spise kage til frokost, selvom jeg er sikker på, at det ville være enormt lækkert :D Jeg havde nemlig også tænkt, at det skulle være en eftermiddagssnack. Jeg har et lille tillægsspørgsmål- tør du dem så op i køleskabet eller i stuetemperatur?
Hej Sannie
SletJeg smider dem bare ned i madpakken frosne om morgenen, så plejer de at været tøet op først på eftermiddagen ;)
Vh. Line
Elsker spinat! Så de her skal helt klart prøves snart!
SvarSletGlæder mig allerede :)
Hej Line!
SvarSletSuper god blog! Jeg vil helt sikkert snart prøve enten at lave spinat-wraps eller gulerods. Jeg har dog alligevel et spørgsmål - hvordan opbevarer du dem, hvis du fx laver en portion til et par dage? Skal de bare pakkes i en lukket pose og så i køleren?
Hej
SletTak skal du have, ja det er lige præcis det de skal :)