Sider

søndag den 3. juni 2012

Whitie - brownie med hvid chokolade


Efter at have bagt mine brownies med bønner, tænkte jeg at der var på tide at lave Whities og de blev helt fantastiske og rigtig snaskede som rigtige brownies :-)

6 bæger æggehvider
1 dåse hvide bønner
1 vaniljestang
130 gram æblegrød
90 gram hvid chokolade
30 gram sukker
1 tsk. bagepulver
Lidt salt

Put det hele på nær chokolade i en blender og blend det hele meget grundigt.
Smelt chokoladen i en gryde blend det sammen med.
Hæld dejen i en form og bag det i ovnen i 45-50 minutter ved ca. 180 grader. Hvis det ikke er nok, så giv den lige 10 minutter mere.

Lad kagen stå i køleskabet til dagen efter, så bliver den rigtig god. Hvis du ikke har noget i mod/er allergisk over for mel, vil jeg evt. anbefale at putte en spk. hvedemel i, så sætter kagen sig bedre. Jeg gjorde det ikke selv, men det tror jeg at jeg gør næste gang, da den godt kunne have en tendens til at være lidt løs, og jeg tror  lidt mel vil gøre underværker der :)

Kagen indeholder: 143 kalorier pr. 100 gram, 5,4 g protein, 21 g kulhydrat, 4,1 g fedt.

Jeg tror den her kommer på listen over yndlingskager, har du en yndlingskage?

Du kan følge med i hvornår der kommer nye opskrifter på Facebook og Bloglovin' og til alle jer der allerede følger med , tak skal i have :-)

16 kommentarer:

  1. Hej Line.
    Det er en super fed blog, du har!
    Jeg har allerede et postkort som indkøbsliste, så jeg kan komme i gang med at bage og kokkere ;-)
    Den æblegrød du hævner her - er det en du selv har lavet eller kan man købe det?

    SvarSlet
  2. Hej Camilla

    Mange tak skal du have, æblegrøden er købt i Føtex for ca. 10 kr, men man kan også købe det fakta så det burde være til at få fat i.

    Glæder mig til at høre om du er lige så vil med dem som jeg er :-)

    Kh. Line :)

    SvarSlet
  3. Bagte dem i weekenden og de blev en stor succes, havde blot skiftet sukker ud med sødemiddel. Bagte dem også med kidney beans og mørk chokolade - fantastiske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fedt, det lyder bare godt, det er altid dejligt med noget feed back og nogle gode tips til mig og de andre læsere.

      Kom de slet ikke til at smage syntetiske? :-)

      Slet
  4. Hej Line

    Er helt oppe at ringe over din blog, så fedt:) Skal prøve at lave white brownies imorgen, har luret på opskriften i 4 dage nu c",) Jeg har dog også valgt at ville lave den med sødemiddel istedet for sukker. Vender tilbage når den er prøvet af på familien. Fortsæt endelig med at komme med flere fabolous ideer;)
    De bedste hilsener Ea

    SvarSlet
  5. Hej Ea

    Mange tak skal du have, glæder mig til at høre om de blev gode, så skal jeg komme komme med flere indput :-)

    Kh. Line

    SvarSlet
  6. Hej Line,

    Hvor mange stykker fik du ca. ud af den her portion?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Michelle

      Det er lidt svært at sige, for jeg skar alle siderne af, så det kunne se godt ud på billederne, men jeg kan fortælle dig formens størrelse længde: 22 cm, bredde 17 cm. Håber det er til hjælp, selv om du ikke helt får det svar du søgte :-)

      Vh. Line

      Slet
    2. Ja, okay :-) Hvor mange gram bønner brugte du? Jeg iblødsætter og koger nemlig selv bønnerne.. Og kan det passe, at det er 6 bægre æggehvider = 12 æggehvider? :)

      Slet
    3. Hej Michelle
      Jeg mener der er 1,4 æggehvide i dem jeg bruger, jeg plejer at købe dem i føtesx.

      Jeg bruger KUN dåsebønner når jeg bager, men jeg mener det er 450 gram der er i en dåse :-)

      Vh. Line

      Slet
  7. Hej Line

    Jeg kan se, at du skriver, at du kun bruger dåsebønner, men her i Valby er det desværre svært at finde hvide bønner på dåse. Jeg har købt på pose, men vil hellere have på dåse, når du siger sådan.
    Ved du, om man kan bruge det, der hedder Limabønner (butterbeans)? Dem kan jeg nemlig få på dåse her i Valby.

    Ellers, hvilket butik køber du hvide bønner på dåse i?

    På forhånd tak,

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ane

      Jeg har ikke prøvet med butter beans, men de hvide bønner køber jeg i føtex og hos diverse grønthandlere i København :)

      Slet
  8. Hej, jeg har tænkt lidt på - i mange af dine opskrifter bruger du hvider, og ikke hele æg - hvorfor? Synes pasteuriserede hvider er lidt dyre (man er vel studerende), men kan heller ikke få mig selv til at købe alm æg, for at smide blommen ud - så ville bare høre begrundelsen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise

      Som studerende må jeg nok sige at det er en økonomisk prioritering om det skal være kalorielet og det skal det i mit tilfælde, mht. æg så sidder alle kalorierne i blommen og det er derfor jeg bruger æggehvider. Jeg tror faktisk bare jeg har vænnet mig til det,men hvis du ikke vil smide blommerne ud er det jo bare med at være kreativ og finde nogle opskrifter på nettet der kræver mange æggeblommer - jeg kan desværre ikke hjælpe dig i den retning ;-)

      Vh. Line

      Slet
  9. Jeg kunne kun finde hvide bønner i tomatsauce, så tog chancen og håbede på, at man ikke kunne smage det. Det kan IKKE anbefales. ;-) Kagen fik en let smag af tomat på trods af ekstra æblemos, chokolade og vanilie. Øv.

    // Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Det lyder godt nok heller ikke lækkert :(
      Jeg plejer at købe hvide bønner i Føtex eller hos de etniske købmænd, bedre held næste gang.
      Vh. Line

      Slet