
Jeg er en erklæret foodie - jeg lever for at spise og ikke omvendt. Jeg tænker på mad hele tiden og jeg værdsætter altid et godt veltilberedt måltid. Når man nu er så glad for mad som jeg er, sætter det sig til sidst lidt på maven og lidt på lårene. Så jeg forsøger at lave retter med et lavt kalorieindhold, der stadig smager fantastisk og mætter.
Sider
▼
søndag den 3. juni 2012
Whitie - brownie med hvid chokolade
Efter at have bagt mine brownies med bønner, tænkte jeg at der var på tide at lave Whities og de blev helt fantastiske og rigtig snaskede som rigtige brownies :-)
6 bæger æggehvider
1 dåse hvide bønner
1 vaniljestang
130 gram æblegrød
90 gram hvid chokolade
30 gram sukker
1 tsk. bagepulver
Lidt salt
Put det hele på nær chokolade i en blender og blend det hele meget grundigt.
Smelt chokoladen i en gryde blend det sammen med.
Hæld dejen i en form og bag det i ovnen i 45-50 minutter ved ca. 180 grader. Hvis det ikke er nok, så giv den lige 10 minutter mere.
Lad kagen stå i køleskabet til dagen efter, så bliver den rigtig god. Hvis du ikke har noget i mod/er allergisk over for mel, vil jeg evt. anbefale at putte en spk. hvedemel i, så sætter kagen sig bedre. Jeg gjorde det ikke selv, men det tror jeg at jeg gør næste gang, da den godt kunne have en tendens til at være lidt løs, og jeg tror lidt mel vil gøre underværker der :)
Kagen indeholder: 143 kalorier pr. 100 gram, 5,4 g protein, 21 g kulhydrat, 4,1 g fedt.
Jeg tror den her kommer på listen over yndlingskager, har du en yndlingskage?
Du kan følge med i hvornår der kommer nye opskrifter på Facebook og Bloglovin' og til alle jer der allerede følger med , tak skal i have :-)
Hej Line.
SvarSletDet er en super fed blog, du har!
Jeg har allerede et postkort som indkøbsliste, så jeg kan komme i gang med at bage og kokkere ;-)
Den æblegrød du hævner her - er det en du selv har lavet eller kan man købe det?
Hej Camilla
SvarSletMange tak skal du have, æblegrøden er købt i Føtex for ca. 10 kr, men man kan også købe det fakta så det burde være til at få fat i.
Glæder mig til at høre om du er lige så vil med dem som jeg er :-)
Kh. Line :)
Bagte dem i weekenden og de blev en stor succes, havde blot skiftet sukker ud med sødemiddel. Bagte dem også med kidney beans og mørk chokolade - fantastiske.
SvarSletFedt, det lyder bare godt, det er altid dejligt med noget feed back og nogle gode tips til mig og de andre læsere.
SletKom de slet ikke til at smage syntetiske? :-)
Hej Line
SvarSletEr helt oppe at ringe over din blog, så fedt:) Skal prøve at lave white brownies imorgen, har luret på opskriften i 4 dage nu c",) Jeg har dog også valgt at ville lave den med sødemiddel istedet for sukker. Vender tilbage når den er prøvet af på familien. Fortsæt endelig med at komme med flere fabolous ideer;)
De bedste hilsener Ea
Hej Ea
SvarSletMange tak skal du have, glæder mig til at høre om de blev gode, så skal jeg komme komme med flere indput :-)
Kh. Line
Hej Line,
SvarSletHvor mange stykker fik du ca. ud af den her portion?
Hej Michelle
SletDet er lidt svært at sige, for jeg skar alle siderne af, så det kunne se godt ud på billederne, men jeg kan fortælle dig formens størrelse længde: 22 cm, bredde 17 cm. Håber det er til hjælp, selv om du ikke helt får det svar du søgte :-)
Vh. Line
Ja, okay :-) Hvor mange gram bønner brugte du? Jeg iblødsætter og koger nemlig selv bønnerne.. Og kan det passe, at det er 6 bægre æggehvider = 12 æggehvider? :)
SletHej Michelle
SletJeg mener der er 1,4 æggehvide i dem jeg bruger, jeg plejer at købe dem i føtesx.
Jeg bruger KUN dåsebønner når jeg bager, men jeg mener det er 450 gram der er i en dåse :-)
Vh. Line
Hej Line
SvarSletJeg kan se, at du skriver, at du kun bruger dåsebønner, men her i Valby er det desværre svært at finde hvide bønner på dåse. Jeg har købt på pose, men vil hellere have på dåse, når du siger sådan.
Ved du, om man kan bruge det, der hedder Limabønner (butterbeans)? Dem kan jeg nemlig få på dåse her i Valby.
Ellers, hvilket butik køber du hvide bønner på dåse i?
På forhånd tak,
Hej Ane
SletJeg har ikke prøvet med butter beans, men de hvide bønner køber jeg i føtex og hos diverse grønthandlere i København :)
Hej, jeg har tænkt lidt på - i mange af dine opskrifter bruger du hvider, og ikke hele æg - hvorfor? Synes pasteuriserede hvider er lidt dyre (man er vel studerende), men kan heller ikke få mig selv til at købe alm æg, for at smide blommen ud - så ville bare høre begrundelsen :)
SvarSletHej Louise
SletSom studerende må jeg nok sige at det er en økonomisk prioritering om det skal være kalorielet og det skal det i mit tilfælde, mht. æg så sidder alle kalorierne i blommen og det er derfor jeg bruger æggehvider. Jeg tror faktisk bare jeg har vænnet mig til det,men hvis du ikke vil smide blommerne ud er det jo bare med at være kreativ og finde nogle opskrifter på nettet der kræver mange æggeblommer - jeg kan desværre ikke hjælpe dig i den retning ;-)
Vh. Line
Jeg kunne kun finde hvide bønner i tomatsauce, så tog chancen og håbede på, at man ikke kunne smage det. Det kan IKKE anbefales. ;-) Kagen fik en let smag af tomat på trods af ekstra æblemos, chokolade og vanilie. Øv.
SvarSlet// Maria
Hej Maria
SletDet lyder godt nok heller ikke lækkert :(
Jeg plejer at købe hvide bønner i Føtex eller hos de etniske købmænd, bedre held næste gang.
Vh. Line