
Jeg er en erklæret foodie - jeg lever for at spise og ikke omvendt. Jeg tænker på mad hele tiden og jeg værdsætter altid et godt veltilberedt måltid. Når man nu er så glad for mad som jeg er, sætter det sig til sidst lidt på maven og lidt på lårene. Så jeg forsøger at lave retter med et lavt kalorieindhold, der stadig smager fantastisk og mætter.
Sider
▼
tirsdag den 22. maj 2012
Kikærtebøffer til pitabrød
Som jeg har kunne se på afstemningen her på bloggen, så vil i læsere gerne have nogle flere ideér til kalorielette madpakker, så her kommer en jeg lavede sidste uge. Det blev til de lækreste kikærtebøffer der kan pimpe enhver kedelig madpakke, og så indeholder de kun 68 kalorier pr. 100 gram og er fyldt med protein.
1 dåse kikærter
1 lille håndfuld bredbladet persille ( eller det du har af friske krydderurter)
80 gram æggehvide
1 tsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 stor tsk. gurkemeje
Salt & peber
Blend det hele sammen med en stavblender (hæld først krydderurter i til sidst)
Steg dem på en fedtfri pande i et par minutter på hver side, jeg gav dem relativ høj varme, da den første jeg lavede mislykkedes fuldstændig, åbenbart pga. af for lav varme. Jeg var bange for de ville blive tørre, fordi der ikke er fedtstof i, men de blev rigtig gode og de passer perfekt i et pitabrød med salat, tomat og lidt Hellmans light.
I 1 stk, pitabrød, 70 gram kikærtebøffer, 10 gram Hellmans, 1 lille tomat og lidt salat er der 252 kalorier, og så er det både sundt og mættende.
Kikærtebøfferne kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.
Har du en yndlingsmadpakke idé du gerne vil dele med os andre? Eller måske et forslag til noget lækkert til at putte i pitabrødet?
Mangler du inspiration til en sundere livsstil og lidt hjælp til kalorierne, så følg min blog på Facebook og Bloglovin'
Super blog! Jeg prøvede at lave kikærtebøfferne men synes de blev lidt våde i det. De splattede meget ud på panden. Hvad har du gjort for dine blev så faste? Kh ak
SvarSletHej ak
SletEr du sikker på panden var varm nok? For den første jeg lavede mislykkedes, og jeg fandt ud af at de skulle have høj varme, så æggehviden bandt med det samme og noget af fugten kunne fordampe?
Jeg håber du prøver igen og det lykkedes, for de smager rigtig godt i madpakken med de friske krydderurter :)
Vh. Line
Kan de fryses? :)
SvarSletHej, jeg har ikke prøvet, så hvis du prøver må du meget gerne skrive ind og fortælle om det :-)
SletHar lige lavet en portion kikærtebøffer. Nogle bruges til madpakken imorgen og tirsdag og resten ryger i fryseren. Så får su lige en update, når jeg har prøvet dem efter optøning ;)
SvarSletHej Agathe
SletTak skal du have :)