Sider

søndag den 22. juli 2012

Risotto med svampe, serranoskinke og peberfrugtspuré.

Så er det ved at være på tide med en Risotto på bloggen, jeg elsker risotto og man kan sagtens lave det sundt og kalorielet, den her version er med en peberfrugtpuré der er inspireret af den broccolipuré jeg plejer at lave til pasta.

Risotto med svampe og peberfrugtspuré:
170 gram risottoris
500 gram champignon (eller svampe efter eget valg)
100 gram porre
2 fed hvidløg
1 terning hønsebouillon
3 dl hvidvin
8 dl. vand, kogt
100 gram peberfrugtspuré
Salt og peber

Peberfrugtspuré:
200 gram peberfrugt
100 gram Buko light eller leveis cream cheese
15 gram mandler
10 gram cashewnødder
1 spk. sherryeddike
1 hvidløg

Fremgangsmåde:
1. Skær de rødepeberfrugter ud og varm dem i ovnen 20-25 minutter ved 230 grader, hold øje med dem og pas på de ikke bliver sorte.
2. Rist nødderne på en tør pande.
3. Put det hele i en blender og blend det meget grundigt.
Risottoen:
1. Steg porre og hvidløg på en pande i flydende let becel.
2. Tilsæt risottoris, når de er blevet blanke tilsættes hvidvinen, salt og peber, som der får lov at koge lidt ind.
3. Steg svampene på en separat pande.
4. Hæld gradvist bouillonvand på risottoen og lad vandet koge ind i risen.
5. Risene smages til, de skal ikke være for hårde men heller ikke for bløde, derefter tilsættes peberfrugtpureén og svampene. Serranoskinken steges på en separat pande og tilsættes til sidst.

Risottoen indeholder 96 kalorier pr. 100 gram

En portion med 300 gram risotto og to skiver Serranoskinke har et kalorieindhold på 302 kalorier.


Hvis du kan lide mine opskrifter og gerne vil vide hvornår der kommer nye, så følg med på Bloglovin' og Facebook.

9 kommentarer:

  1. Mums, det ser virkelig lækkert ud! Og utroligt det kan laves så kaloriefattigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, ja det smagte også helt fantastisk, i forhold til at lave det kalorielet handler det jo om at have en overvægt at grøntsager, i det her tilfælde har jeg brugt rigtig mange champignong og porre, desuden bruger jeg færre ris end der normalt anbefales i en risotto. En anden vigtig ting er også at jeg aldrig bruger olie, men flydende becel let, der indeholder halvt så mange kalorier som almindelig smør eller olie :)

      Mvh. Line

      Slet
  2. Hvor mange personer er der til i opskriften? :)
    Ser lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Det kommer jo helt an på hvor store portioner man spiser, hvis man er på en diæt spiser man jo ikke så meget, men til 3-4 personer vil jeg mene :)

      Vh. Line

      Slet
  3. Hvor præcist kan man regne med at kalorieindholder i dine opskrifter er? De ser nemlig utrolig gode ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Alle opskrifterne er i cirkatal, vil du have det helt præcise antal kalorier på en ret du selv har lavet, skal du bruge madlog, de har et værktøj hvor du indtaster alle ingredienser og vejer maden før og efter tilberedening og indtaster vægten.

      Mvh. Line :)

      Slet
  4. Hej Line.
    Elsker din blog og din smag:-*
    Har lige anbefalet dig på facebook;-)
    Tak for dig:-*
    Hilsner Tina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina

      Mange tak skal du have, og tak for anbefalingen også :)

      Vh. Line :)

      Slet