Sider

mandag den 23. juli 2012

Jordbærkage


En af læserne her på bloggen opfordrede mig til at lave en jordbærkage lige som dem man køber hos bageren, først tænkte jeg at det ville blive svært fordi dem man køber hos bagerene har en mazarinbund, men så kom jeg i tanke om at jeg jo kunne bruge mandelessens i stedet for. Bunden er inspireret af min Nigella Lawson pizzabund, og så er den tilsat lidt sukker, vanilje og mandelessens. Okay indrømmet, den er ikke lige så smuk som den du køber hos bageren, men det opvejer den i smag og i hvor nem den er at lave :)

Så går du og drømmer om den fantastiske jordbærkage fra bageren, så er her en nem og kalorielet udgave af den og med kun 120 kalorier pr. 100 gram så er det altså et stykke kage man kan få til at passe ind i hvilken som helst kur, jeg spiste et stykke på 130 gram til dessert i går aftes og det blev lige til 156 kalorier, så det er jo ikke så slemt.

Bunden:
1 æg
100 gram mel
250 gram minimælk
1 tsk. mandelessens
30 gram sukker
1 vaniljestang
20 gram mørk chokolade

Fyld:
220 gram kagecreme ( 1 pose Dr. Öetker kagecreme + 6 dl.sødmælk og lidt ekstra vanilje)
250 gram jordbær

Gelé:
1 dl. vand
1 dl. jordbærsaftevand
Rød frugtfarve
4 blade husblas

Fremgangsmåde:

Gelé:
Læg husblas i blød i koldt vand, varm vand og jordbærsaft og frugtfarve i gryde. Tilsæt husblas og  hæl det i en form (svarende til kagens form) på et stykke bagepapir og lad det stå og stivne i køleskabet i 2-3 timer.

Kagecreme:
Rør kagecremen sammen og sæt det i køleskabet.

Bunden:
Rør alle ingredienser sammen (på nær chokolade), og hæld det i en form med bagepapir (jeg brugte en springform på 22 cm. Bag bunden i ovnen ved 190 grader i 25 minutter, tag den ud af ovnen og vend den om, drys det meget finthakkede chokolade hen over og put den i ovnen ca. 8 minutter mere og skru ned til 175 grader. Her vil jeg godt pointere at der kan være stor forskel på hvordan ovne bager, så hold øje med om den har fået nok.

Lad bunden køle af og put kagecreme og jordbær på. "Låget" putter du på ved forsigtigt at lægge bagepapiret hen over kagen og fjerne det fra geleén.


Kagen har et kalorieindhold på ca.130 kalorier pr. 100 gram. Protein 3,5 g, kulhydrat 20 g, fedt 2,0 g.

Kan du lide mine opskrifter og mangler du nogen gange inspiration til hvordan man kan spare på kalorierne selv om man elsker kage og lækre pastaretter, så kan du følge med på Facebook og Bloglovin'.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar