Sider

fredag den 10. august 2012

Ravioli med gorgonzola, svampe og valnødder

Den her ret lyder ret usund, men den kan sagtens laves som en let version, det er bare vigtigt ikke bruge for meget gorgonzola eller putte for mange valnødder i, da det er det der er med til at hive kalorieantallet i vejret. Hvis du tænker at du ikke har lyst til at lave det med gorgonzola fordi du ikke kan lide det, så giv det alligevel en chance, jeg kunne personligt aldrig finde på at spise blåskimmelost andet end i en pastaret, jeg har prøvet at lære og spise det fordi jeg er så vild med ost, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde en blåskimmel jeg kan lide, bortset fra i pasta hvor det smager FANTASTISK.

Ingredienser:
150 gram porre
250 gram champignon (du kan også bruge østershatte eller shitakesvampe)
340 gram kogt ravioli (250 gram inden kogning, jeg brugte den fra Irma)
50 gram gorgonzola
20 gram hakkede valnødder
1 dl. hvidvin
2-3 fed hvidløg
250 gram madlavningsfløde 8%
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Steg porre, hvidløg og champignon i flydende becel let. Hæld hvidvin over og lad det simre.
2. Skær gorgonzolaen ud i mindre stykker og hak valnødderne i mindre stykker.
3. Kog raviolien efter pakkens anvisning.
4. Tilsæt fløden til grøntsagerne og lad det simre lidt, der efter tilsættes gorgonzolaen og nødderne.
5. Til sidst tilsættes raviolien, lad det simre lidt og server det med syltede peberfrugter.

Frisk basilikum og parmesanost til sidst.

Her er til to voksne og energifordelingen er ca. 120 kalorier pr. 100 gram med 5,7 g protein, 16 g kulhydrat og 5,7 g fedt.

Så en portion (uden parmesanost og syltede peberfrugter) på 300 gram indeholder 360 kalorier. De syltede peberfrugter kan man købe i de fleste gode supermarkeder og delikatessebutikker.
Hvis du gerne vil vide hvornår jeg har lavet nye opskrifter, så følg bloggen på Facebook og Bloglovin'.

12 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud! Det må jeg snart prøve at lave. Tak for god inspiration (:

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stinne

      Tak skal du have, det smagte også helt fantastisk :)

      Slet
  2. Tak for en super blog!
    Blev bare lige nød til at fortælle dig, hvor god den er! Elsker alle de gode opskrifter, som jeg også godt kan få mig til at spise nogle af.

    - Madenerikkedinfjende.wordpress.com - blog om mad og spiseforstyrrelse

    SvarSlet
  3. Hej Line

    Tak for en super blog. Spændende opskrifter, og ikke mindst nogle rigtig fede billeder. Jeg er en del af Iconzoomer Team som indsamler billeder af hvad bloggere og andre almindelige mennesker spiser til hverdag. Vi får fødevareproducenter til at betale for billeder så de kan blive inspireret til nye idéer og så vi kan give forbrugerne penge for de billeder de sender ind.

    Jeg synes det kunne være fedt hvis du havde lyst til at være en del af Iconzoomer og sende dine billeder ind til os. Så vil vi selvfølgelig betale for dem.

    DBH.
    Simon,
    Iconzoomer.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Simon

      Det lyder rigtig spændende, kan du sende mig noget mere info om det? linels82@gmail.com

      Vh. Line :)

      Slet
  4. Håber snart der kommer nye opskrifter :) savner inspiration :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Binse

      Så er der en ny opskrift på bloggen ;-)

      Vh. Line

      Slet
  5. hej line,
    det er virkelig en lækker og fantastisk blog!!
    måske står det et sted, men f.eks. til denne her opskrift, hvor mange personer er det til? skal have tre tøser til middag, og de skal da have denne her ret:)

    tak for god inspiration!

    hilsen
    jankeh betty

    SvarSlet
  6. hej line

    tak for en skøn side me dejlige opskrifter :)

    hvor mange personer er denne her ravioli opskrift til? har prøvet at kigge lidt rundt, men kan ikke se det står...

    endnu gang tak for en fed side!!

    hilsen
    jankeh betty

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Tak for ros :)

      Det kommer jo helt an på hvor meget man spiser, men jeg vil mene der er til 2 personer :)

      Vh. Line

      Slet