Sider

søndag den 16. september 2012

Gnocchi og kylling i cream cheese


Den her ret skal hvis det skal være helt rigtig laves med kanin og mascarponeost, men en kanin kan ofte være svær og skaffe og macarponeost er en meget fed ost, så jeg har lavet lidt om på opskriften for at gøre den nem og low calorie. Retten var en af de første middage min kæreste lavede til mig da vi lige havde mødt hinanden og jeg kan huske at jeg syntes det var en af de mest fantastiske måltider jeg nogensinde har spist, så nu er det på tide at dele den med jer læsere så i også kan få glæde af den og eventuel imponere en kommende kæreste ;-)

500 gram gnocchi (Jeg plejer at købe dem i Irma eller Super Brugsen)
100 gram porre
100 gram blegselleri
200 gram philadelphia light (den med 155 kalorier pr. 100 gram)
250 gram kyllingefilet ( ca. 2 stk.)
200 gram brune champignon
1 kyllingebouillonterning
Laurbærblade
Tørret basilikum
2 dl. hvidvin
2-3 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Kog kyllingen i en gryde i 15-18 minutter. Når kyllingen er færdig pilles den i små stykker.
2. Sauter blegselleri, hvidløg og porre i en wok eller sauteringspande.
3. Tilsæt champignon og lad dem simre et par minutter.
4. Hæld hvidvin i panden og tilsæt bouillonterning, krydderier og laurbærblade og lad det koge lidt ind.
5. Tilsæt kyllingestykker og flødeosten.
6. Kog Gnocchien i gryde i 2-3 minutter og hæld det sammen med resten, tilsæt evt. en halv dl. kogevand. Lad det simre i et par minutter og server det.

Retten indeholder 100 kalorier pr. 100 gram, protein 6,5 g, kulhydrat 13 g, fedt 2,2 g. Så en portion med 300 gram lander jo lige præcis på 300 kalorier, men så er man altså også mæt for det er en tung ret :-)

Hvis du gerne vil følge med i hvad der sker på bloggen kan du gøre det på Bloglovin' eller Facebook.

7 kommentarer:

  1. mmmmh, det ser LÆKKERT ud!

    //Maria Silje
    http://www.hairbymariasilje.dk/konkurrence-give-away

    SvarSlet
  2. Hvor mange personer er der til i den portion? :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Der er ihvertfald til fire personer :)

      Vh. Line

      Slet
  3. SUPER LÆKKERT! Har lavet det her til aften og det hitter bare! MMM!

    Men jeg handlede bare i Kvickly, og eneste Gnocchi jeg kunne finde der, var pasta-typen, altså dem der vidst også kaldes "skaller" eller lignende. Er det "friske" gnocchi du anvender? Dem jeg købte indeholdte 360kal pr. 100g nemlig, og jeg lavede med mere kylling så jeg kom op på ca. 150 kal pr. 100g for hele opskriften :)

    Tak for super god inspiration!

    Hilsen Maria :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Ja det er jo lidt misvisende at de hedder det sammen, for de har intet med hinanden at gøre. Rigtige Gnocchi er lavet af kartofler og lidt mel.

      Men jeg er glad for det blev godt alligevel :)

      Vh. Line

      Slet
  4. Julie Kristiansen1. oktober 2012 kl. 11.39

    Hvis man nu vil lave en glutenfri version, kan man så anvende noget andet end gnocchi?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Julie

      Jeg vil anbefale dig at lave dine egne gnocchi, det er ret nemt så hvis du googler gnocchi + gluten free, vil du finde masser af fantastiske gnocchiopskrifter der ikke indeholder gluten.

      Vh. Line

      Slet