Sider

torsdag den 4. september 2014

Spaghetti med figner, ærteskud og sprød parmaskinke

Friske figner med lækker cremet mozzarella, sprød parmaskinke og ærteskud - behøver jeg at sige mere? Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, og som altid handler det jo om at få puttet en masse lækkert grønt i så man både opnår den gode smag og får alle de sunde vitaminer med. Figner er jo elsket for deres unikke smag og tekstur, men de tilbyder faktisk også nogle sundhedsmæssige fordele da de indeholder vitamin A og kalium.

Den her ret er ikke den mest kalorielette jeg har lavet, men den er det hele værd. Den indeholder 137 kalorier pr. 100 gram, så hvis du spiser omkring 300 gram har du spist 411 kalorier. Der er ca. til 2 personer her, alt efter hvor meget i spiser selvfølgelig :-)

Den absolut bedste sensommerret, skynd dig mens fignerne er i sæson!

Ingredienser:
250 gram kogt pasta
2 store figner
200 gram asparges
125 gram mozzarella
15 gram pinjekerner
4 skiver parmaskinke
1 spk. revet parmesan
Ærteskud (købt i Irma)
Salt og peber



Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen
2. Læg skinken på en bageplade og bag dem i ovnen til de er sprøde ved omkring 160 grader, rist pinjekerner på panden i mens.
3. Skær asparges i mindre stykker og blancher dem i kogt vand i ca. 2 minutter.
4. Skær fignerne ud i både, riv mozzarellaen i mindre stykker, og vend alle ingredienserne sammen i en skål på nær parmaskinke og ærteskud, den ligger du oven på som pynt så retten ser ekstra lækker og indbydende ud.

Nu kan jeg fortælle at bloggens premiere med nyt look og navn er lige på trapperne: bloggen kommer til at hedde: The Foodie og får adressen thefoodie.dk, min Facebook og Instagram sider kommer til at hedde det samme. Der vil stadig være hoved fokus på kalorielette opskrifter, og der kommer også en e-bog med sunde muffinopskrifter senere på året, men der vil også snige sig et par opskrifter ind på bloggen engang i mellem hvor der ikke tælles kalorier men som udelukkende er for SMAGENS skyld :-)

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar