Sider

onsdag den 29. august 2012

Apple pie muffins


Så er der en opskrift på lækre fudkornsmuffins med et protein indhold på næsten 5 gram og fyldt med fuldkorn, så de burde mætte i madpakken nu hvor efteråret går ind, det snart bliver koldt og man lige har brug for lidt ekstra. Jeg vil lige slå et ekstra slag for de her muffins, for selv om de er sunde nok til at være i madpakken så er de også søde og snaskede nok til servere for gæster. De kan godt komme til at virke lidt løse og fedtede i det, så jeg tog en gaffel til at spise dem med i madpakken.

350 gram røde æbler (skåret i små tern)
100 gram æblegrød (jeg plejer at købe det i fakta eller føtex)
120 gram skyr
3 æggehvider
50 gram grovvalsede havregryn
50 gram fuldkornshvedemel
30 gram hvedemel
40 gram sukker
2 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
½ tsk natron


Fremgangsmåde:

Rør æblegrød, skyr og æggehvider sammen, tilsæt derefter sukker. Pisk sukkeret godt sammen med og tilsæt derefter de sidste ingredienser.

Bag dem i ovnen i siliconeforme (mine er købt i Imerco) i 20-25 minutter ved 175-180 grader.


De her muffins indeholder 130 kalorier pr. 100 gram. Protein 5,1 g, kulhydrat 24 g, fedt 0,9 g.


Følg bloggen på Facebook :-)

11 kommentarer:

  1. Lyder godt nok lækkert! Og elsker de både kan gå som dessert og i madpakken. Tror jeg vil lave dem til min veninde snart, som har bedt mig om at lave æble/kanel-muffins til hende :)
    Tjek forresten gerne min nye bageblog ud!
    Knus Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/

    SvarSlet
  2. De ser bare lækre ud, jeg skal i vagt på søndag og vil bage disse lækre muffins til mine kolleager. Skal nok komme med en tilbagemelding. Hilsen Sonja.

    SvarSlet
  3. De ser gode ud :) Kan man bruge fromage frais i stedet for skyr?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sisse

      Jeg har ikke prøvet det så det kan jeg ikke svare på, men jeg vil jo mene at skyr er langt mere fast i konsistensen end fromage frais, så der kan nok godt være forskel :)

      Vh. Line

      Slet
  4. Ser lækkert ud! Ved du hvad en enkelt muffin vejer?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, ja vejede kun nogen af dem og de var meget forskellige i vægt men sådan ca. 60-70 gram :-)
      Vh. Line

      Slet
  5. Jeg brugt fromage frais i stedet, og det fungerede fint. Hold op hvor de bare mega MEGA lækre! Selv hos kæresten faldt de i god jord, man kan virkelig ikke smage at de er uden smør og masser af sukker. Jeg brugt dog kun 300g æble, og så 60g fuldkornshvedemel og 40g hvedemel, så bliver de super fine og 'faste' og nemme at tage ud af formen og med på madpakker. Virkelig virkelig gode!!!
    - Line

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Ja jeg syntes også selv at det er nogle af de bedste muffins jeg har lavet ind til videre og så er det jo bare en ekstra bonus at de er super sunde pga. det høje indhold af frugt og fuldkorn :)

      Slet
  6. Hej Line, hvilken slags skyr bruger du normalt? Jeg har købt den som er naturel, men det kunne godt være du brugte en med lidt mere fedt og med smag?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Helt almindelig skyr med den laveste fedtprocent :-)

      Slet
  7. Super gode. Manden også vil med dem

    SvarSlet