Så er der en risotto på bloggen, den er super lækker og indeholder kun 117 kalorier pr. 100 gram. Som altid handler det jo om at der skal være en overvægt at grøntsager, så det kan holde kalorieantallet nede. Retten er virkelig et hit her hjemme lige nu, og vi får den ret ofte.
200 gram risottoris
10 dl. bouillonvand
2 dl. hvidvin
80 gram porre
3 fed hvidløg
150 gram ærter
200 gram asparges
20 gram parmesanost
1 tsk. olivenolie
Salt & peber
Start med at hurtigt varme risene i olien, derefter tilsætter du den fint hakkede porre (jeg spiser ikke løg, derfor porrer), så tilsætter du salt og peber sammen de 2 dl. hvidvin som du lige så stille lader koge ind og koge alkoholen af. Gradvist tilsætter du bouillionvand til der ikke er mere. Når du har smagt på risottoen og risene er al dente, altså stadig har lidt bid så tilsætter du asparges, ærter og revet parmesanost, og giver retten ca. 5-6 minutter mere.
Parmaskinken ligger du på bagepapir og putter ind i ovnen ved 165 grader ind til den er helt sprød, og husk at holde øje med den så den ikke brænder på.
150 gram ærter
200 gram asparges
20 gram parmesanost
1 tsk. olivenolie
Salt & peber
Start med at hurtigt varme risene i olien, derefter tilsætter du den fint hakkede porre (jeg spiser ikke løg, derfor porrer), så tilsætter du salt og peber sammen de 2 dl. hvidvin som du lige så stille lader koge ind og koge alkoholen af. Gradvist tilsætter du bouillionvand til der ikke er mere. Når du har smagt på risottoen og risene er al dente, altså stadig har lidt bid så tilsætter du asparges, ærter og revet parmesanost, og giver retten ca. 5-6 minutter mere.
Parmaskinken ligger du på bagepapir og putter ind i ovnen ved 165 grader ind til den er helt sprød, og husk at holde øje med den så den ikke brænder på.
Hvor mange personer er retten til? :-)
SvarSletSer rigtig lækkert ud :-)
Hej
SletDer er til ca. 4 personer i den her ret :-)