Sider

torsdag den 14. august 2014

Linguine med krebsehaler og fennikel

                                                                                                                    Foto: Egon Sørensen

Jeg har efterhånden rigtig mange pastaretter på bloggen, men ikke nogen med fisk eller skaldyr så jeg mente det var ved at være på tide. Det er så blevet til den lækreste cremede linguine med krebsehaler og  sprød fennikel.

Ingredienser:
400 gram kogt linguine (eller bare almindelig spaghetti)
200 gram krebsehaler (drænet vægt)
2 mellem fennikel ca. 280 gram (skåret i helt tynde skiver på mandolin eller i foodprocessor)
130 gram gulerod (skåret i helt tynde skiver på mandolin eller i foodprocessor)
250 gram madlavningsfløde 8%
1 dl hvidvin
1 bundt purløg (hakket)
1 bundt dild (hakket)
3 fed hvidløg
Salt og peber
1 tsk. olie

Fremgangsmåde: 

1. Kog pastaen og dryp krebsehalerne af i en si.
2. Skær fennikel og gulerødder fint på et mandolinjern, hak hvidløg og urter.
3. Steg hvidløg i olien på en sauteringspande og hæld derefter hvidvin over og lad det koge lidt ind. Tilsæt så fløden og lad det koge yderligere lidt ind. Husk masser af salt og peber.
4. Hæld krebsehaler, gulerod og fennikel i, og lad det simre max. et minut, da grøntsagerne stadig skal være sprøde.
5. Bland det med pastaen og krydder urter og server pastaen på et stort fad så det ser lækkert og indbydende ud.

Hvis man nu rigtig skal forkæle sig selv en dag, kan man evt. bytte krebsehalerne ud med jomfruhummere og drikke en rigtig lækker hvidvin til, det behøver jo ikke altid at handle om kalorier ;-)

Retten indeholder 106 kalorier pr. 100 gram, så en god stor portion på 400 gram giver: 424 kalorier.

Hvis du vil følge mere med i bloggen kan du også gøre det på Facebook og Instagram: @foodiesnfashion Min instagram konto kommer også til at indeholde andre ting end dem jeg poster på bloggen her, blandt andet tips til sund morgenmad der mætter.
 
                                                                                                                                 Foto: Egon Sørensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar